Hypnoterapia

Kliininen hypnoterapia


Sinua varmasti mietityttää mitä kliininen hypnoterapia oikein tarkoittaa. Mitä on hypnoosi. Mihin ja miten sitä käytetään. Onko se turvallista. 

Suomessa hypnoosi usein liitetään niihin kuviin, joita aikoinaan tuli televisiosta ja joita ihmiset menivät katsomaan. Lavahypnoosia. miten ihmiset saatiin tekemään mitä hulluimpia juttuja. Aika pelottavaa, eikö? 

Kliinisellä hypnoterapialla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän kanssa. Vaan tarkoituspohjana on auttaa ihmistä erilaisten ongelmien selvittämisessä terapeuttisesti hypnoosia avuksi käyttäen. Mutta myös mm. kivun hallinnassa tai vaikkapa esiintymispelon voittamisessa ja siihen monesti liittyvästä punastumisesta. 

Ulkomailla, kuten Iso-Britanniassa, lääkärit tekevät yhteistyötä kliinisten hypnoterapeuttien kanssa. 

Mitä hypnoosi on? 

Hypnoosi on työkalu, jolla voimme ohittaa mielenmuurin. Kun sen saa ohitettua päästään alitajuntaasi, jossa on tallennettuna kaikki se tieto joka sinussa on. Myös se tiedostamaton. 

Aivojen toimintaa on tutkittu iät ja ajat. miten mieli toimii ja siitä on paljon lääketieteellistä infoa. Silti kuitenkaan ei ihan tarkalleen tiedetä mistä mielemme ja ajatuksemme oikein syntyvät. Mieli ja ajatus on aika kompleksinen kokonaisuus. Alitajuntaamme varastoimme asioita, jotka aktivoituvat aika ajoin tiettyjen tapahtumien myötä elämässämme. Aina ymmärtämättä miksi toimimme kuten toimimme. 

Silloin kun sen kanssa voi elää on asiat ihan ok. Ymmärrämme ja hyväksymme sen. Mutta silloin kun oma käyttäytyminen, tunteet ja ajatukset kiertävät kehää, etkä pääse siitä eteenpäin on tutkitusti hypnoosilla ja kliinisellä hypnoterapialla paljon annettavaa tämän kierteen lopettamiseksi. 

Miten hypnoosi siis toimii? 

Tutkimukset ovat osoittaneet ettei mieli pysty toimimaan yhtä voimakkaasti kun keskitymme johonkin muuhun asiaan kuin keskittyisimme pelkästään ajattelemaan asioita. Mieltä pystyy rauhoittamaan ja avaamaan erilaisten työkalujen avulla. Kun mielenmalli ja -toiminta on selvillä miten sinä toimit, voin koulutukseni avulla auttaa sinua tästä eteenpäin. 

Hypnoosi on hyvin luonnollinen ja turvallinen olotila. Tila, jossa olet joka päivä. Hypnoottista tilaa voidaan verrata erittäin rentouttavaan päiväuneen, jossa mielikuvitus pääsee valloilleen. Olematta kuitenkaan unta. Se on tila, jossa olet syvästi keskittynyt siihen mitä teet. Kuten esim. kun luet jotain jännittävää kirjaa, uppoudut kirjan tarinaan unohtaen ympäristösi aivan kokonaan. Kuinka usein olet unohtunut unelmoimaan pitkällä matkalla tuijottaen bussin tai junan ikkunasta ulos ajantajun kadottaen tai kuunnellessasi jotain puuduttavaa luentoa.

Olemme tällaisessä ns. hypnoottisessa, muuntuneen mielen tilassa vähintään kaksi kertaa jo ihan luonnostamme vuorokauden aikana. Vajoamme miellyttävän rentoutuneeseen olotilaan juuri ennen nukahtamista illalla. Aamulla olemme uudestaan tässä tilassa siellä unen ja valveen rajamailla. Tämä on tila, jossa ihmisen intuitio ja selväaistit ovat herkimmillään. Tämä on myös se tietoisuuden tila, johon pyritään myös meditoimalla.

No mikset sitten voisi itse auttaa itseäsi? 

Siksi, koska mieli on huono isäntä, mutta hyvä renki. Oppiessasi oikeanlaiset toimintatavat sinä voitkin auttaa itse itseäsi ja minun tehtäväni on opettaa näitä taitoja sinulle. Mielenmuurin ohittamisen jälkeen voin ohjata sinua muuttamaan ajatusmallejasi, mutta myös tapojasi toimia kun sinä olet valmis muutokseen. Helpottaa myös kehollisia reaktioitasi. Asiakkaitteni usein sanoma tunne sessioiden jälkeen onkin vapaus. miten vapauttavalle tuntuu olla. Eikä asia joka niin vaivasi ja esti toimimasta enää ollut niin tärkeä, vaan nimenomaan sen kanssa pystyi hyvin elämään ja nauttimaan elämästä! 

Koulutusteni myötä olen oppinut, miten mielemme on kuin lankakerä joka helposti menee sotkuun ja miten jopa yksinkertaisilla teoilla voin auttaa sinua selvittämään tämän lankakerän sotkuja. Voit olla mieleltäsi analyyttinen tai herkästi meditatiiviseen tilaan pääsevä. Pääasia on, että haluat tehdä töitä itsesi kanssa uusia tavotteita kohti. Yksittäinen hypnoterapiasessio kestää n.1-1,5 h. Hinta 1h 75€ ja 1,5h 90€. Erilaiset pakettihinnoittelut ovat erikseen.  Kysy lisää,  jos pidempi aikainen hypnoterapia  kiinnostaa . Tällainen voi olla esim. sisäisen lapsesi kohtaaminen.  Menneiden elämien regressiosta voit lukea lisää linkistä.

Teen työtäni asiakaslähtöisesti, juuri sen hetken tarpeen mukaan käyttäen sinulle sopivinta menetelmää. Jos sinua kiinnostaa kliinisen hypnoterapian tuomat mahdollisuudet ja miten sen avulla voisin sinua auttaa, niin klikkaa alla olevaa varauskuvaketta puhelinkonsultaatio-aikaasi varten tai laita minulle sähköpostia annemari@hypnoterapiaa.fi . Lomake löytyy myös Yhteystiedot sivulta.  Katsotaan miten voisimme tehdä yhteistyötä sinun parhaaksesi!

ps, vastaan aina mahdollisimman pian, joten tarkista myös roskapostisi!